Sök

Start / Aktuellt / Bostadsbolaget köper fastigheter

Bostadsbolaget köper fastigheter

Styrelsen i Västerviks Bostads AB har fattat beslut om att förvärva tre fastigheter genom två olika aktiebolag i Västervik: Lindö 1 med äldreboendet Lindögården på Lysingsvägen, samt Kompassen 7 och 8, bebyggd med före detta Navigationsskolan på Esplanaden. Säljare är Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) och tillträde sker 20 december 2023. Beslutet godkändes av kommunfullmäktige 27 november.

Syftet är att stärka bolagets lokalförsörjning mot kommunens behov och nå en högre effektivitet genom att öka vårt bestånd med befintlig personal. Västerviks Bostads AB äger sedan tidigare fastigheten Kompassen 9 i samma kvarter. Detta ger kommunens verksamheter goda utvecklingsmöjligheter både på kort och lång sikt.

- Jag ser väldigt positivt på detta förvärv. Vi stärker vårt förvaltningsbestånd och uppnår samtidigt positiva synergieffekter, både för vårt bolag och för kommunen, säger vd Andreas Horste.

- En fastighetsaffär som både bidrar till bolaget ekonomiskt och till ökad samhällsnytta, är helt i linje med bolagets verksamhet och ger positiva effekter för invånarna i Västerviks kommun, säger ordförande Roger Axmon.