Sök

Start / Projekt / Ny- och ombyggnadsprojekt / Byggprojekt Bostadsbolaget / Nytt särskilt boende i Gamleby

Nytt särskilt boende Åbylund i Gamleby

Projektledare David Högström
Telefon 010-355 73 86
david.hogstrom@vastervik.se

Entreprenör Byggbolaget i Vetlanda AB.

Övriga entreprenörer:
Mark: Ljungheden Construction AB
Rör: Assemblin VS AB
Vent: Assemblin Ventilation AB,
El: Vimmerby Elektriska AB

Följ bygget live

Västerviks Bostads AB bygger ett nytt särskilt boende, Åbylund,  på Västerviksvägen i Gamleby som ska ersätta nuvarande särskilda boenden på Erneborg och Hagnäsgården.

Det blir totalt 52 lägenheter  på cirka 36m² samt personal och gemensamhetsutrymmen.  I lägenheterna kommer det finnas pentry, vardagsrum, hygienrum och förråd. Hygienrummet är extra tillgänglighetsanpassat med vrid-, höj- och sänkbar WC. Tvättställen går att justera till ergonomisk höjd för de boende. Ovanför sovplats och WC ska personlyft installeras.

De boende på  intilligande trygghetsboendet 65 + kan  ta sig till mat- och idrottssal via en förbindelsegången. Förbindelsegången ska även användas till matvagnstransport.   
Det blir en stor innergård för de boende på cirka 440m². Inglasad balkong vid gemensamhetsrummet. Uteplats för dagverksamhet och personal.

De boende på  intilligande 65+ boende kan ta sig till mat- och idrottssal via en förbindelsegången. Förbindelsegången ska även användas till matvagnstransport. Det blir en stor innergård för de boende på cirka 440m². Inglasad balkong vid gemensamhetsrummet. Uteplats för dagverksamhet och personal.

Det särskilda boendet beräknas vara färdigställt i januari 2024.

 

Sidan senast granskad 2023-11-06